Οδηγίες!!!

Επιλέξτε από το MENU δεξιά "Αναζήτηση" το θέμα που σας ενδιαφέρει και ανοίξτε τη σελίδα!!!! Στείλτε τις δικές σας Αγγελίες,Διαφημιστείτε,Προσβληθείτε !!!!!E-mail: gnpapa@otenet.gr

Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Ο νέος Ιερός Ναός Της Κοίμησης Της Θεοτόκου Λογγάδων

Αγαπητοί μου φίλοι,Λογγαδιώτες και φίλοι του χωριού μας,
Κάναμε αυτή τη Σελίδα ,για να προβάλλουμε τις Εκκλησίες του Χωριού μας Λογγάδες στα Γιάννενα,αλλά και να αναδείξουμε τα Προβλήματα των Ναών από την φθορά του χρόνου ,να ζητήσουμε τη συνδρομή σας για την αποκατάσταση των φυσικών καταστροφών,μέσα από τη δική σας ευαισθησία και καλή διάθεση που ασφαλώς έχετε,ώστε να διατηρηθούν τα Μνημεία που φωτίζουν τον Πολιτισμό μας και  να τα παραδώσουμε στις επόμενες γενιές!!!

Παρακαλώ πολύ, να επικοινωνήσετε με την Επιτροπή που συστάθηκε για το λόγο αυτό και να βοηθήσετε στην εκπλήρωση του Ιερού σκοπού της.



Πριν από 40 χρόνια,οι Λογγαδιώτες,βλέποντας ότι η Παλαιά Εκκλησία δεν εξυπηρετούσε τις ανάγκες τους,στην άσκηση των Θρησκευτικών καθηκόντων τους,αποφάσισαν να ανεγείρουν αυτόν τον Ιερό Ναό,προς Τιμήν Της Παναγίας.
Πρωτοστάτης ο ακάματος Χρίστος Μάστορας,με όλους τους συγχωριανούς δίπλα του,με Εράνους και  αιτήματα βοήθειας όπου μπορούσαν κατάφεραν να θεμελιώσουν Αυτόν τον υπέρλαμπρο Ναό και πριν από 30 χρόνια,χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ιωαννίνων Κυρίου Θεόκλητου,Εγκαινίασαν τον Ιερό Ναό με κάθε Λαμπρότητα  και Επισημότητα.

Σχετικά VIDEO από τα Εγκαίνια της Εκκλησίας εδώ!!


VIDEO από την εναπόθηση Ιερών Οστών στην Αγία Τράπεζα εδώ

Στη συνέχεια,Αγιογραφήθηκε, με  Άγιες Εικόνες που κοσμούν το σκαλιστό Τέμπλο του Ναού και με Αγιογραφίες Τοιχογραφίες,Αγίων και Θείων Παραστάσεων σε όλο το εσωτερικό του Ναού.
Πιστοί Λογγαδιώτες και φίλοι ,σε ανάμνηση προσφιλών τους προσώπων ή και για τη δική τους Ευλογία και Προστασία Της Παναγίας μας,προσέφεραν ,Πολυελαίους,Εικόνες,καθίσματα,στασίδια και πολλά άλλα χρήσιμα για τον Ναό αντικείμενα,με αποτέλεσμα ο Ναός να γίνει Υπέρλαμπρος και να προκαλεί τον θαυμασμό κάθε επισκέπτη!!!



Με αυτή την μικρή αναφορά για την ανέγερση και Αγιογράφηση του Ιερού Ναού Της Παναγίας και μέσα από τις φωτογραφίες παρουσίασα το Μεγάλο αυτό έργο !!
Εδώ όμως,μετά από 30 χρόνια Λειτουργίας του Ιερού Ναού,παρουσιάστηκαν αρκετά Μεγάλα προβλήματα στις τοιχογραφίες της οροφής ,από την υγρασία που υπάρχει στην οροφή και η οποία εισέρχεται από τη σκεπή στον τρούλο και σε πολλά άλλα σημεία της Αγιογραφημένης οροφής,με αποτέλεσμα την καταστροφή των τοιχογραφιών και την αλλοίωση τους!!

Οι φωτογραφίες που βλέπετε δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής των τοιχογραφιών από την υγρασία που μπαίνει από τη σκεπή και αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα αποκατάστασης της σκεπής μέ κατάλληλες μονώσεις και νέα κεραμοσκεπή,η φθορά θα επεκταθεί και είναι κρίμα να καταστραφεί αυτό το Μεγάλο έργο μας!!!!




Είναι καθήκον μας η οικονομική ενίσχυση,από το υστέρημα μας,αλλά και η συνδρομή της Μητρόπολης Ιωαννίνων και διαφόρων φορέων για την συντήρηση και αποκατάσταση όσων βλέπετε!!!


 "Φθορές Νέας Εκκλησίας" για να δείτε φωτογραφικό υλικό από τις φθορές και επιλέγοντας όλες τις παραπομπές από το MENU να γνωρίσετε Την Επιτροπή και τους στόχους της για το Πρόβλημα καθώς και τις επιμέρους Δαπάνες για την αποκατάσταση των φθορών.
Ο Δημιουργός αυτής της σελίδας ,ευελπιστεί ότι η ανταπόκριση και πάλι όλων των κατοίκων των Λογγάδων,διαφόρων Φορέων και φίλων μας,θα είναι και πάλι δυναμική και από το υστέρημα μας ακόμη και στις δύσκολες ημέρες που περνάμε οικονομικά,ώστε να αποκατασταθούν οι φθορές και να διατηρήσουμε αυτό το Μνημείο σώο για τις επόμενες γενιές.
Με εκτίμηση και θαυμασμό για όσους συνέβαλαν στην ανέγερση και Αγιογράφηση του Ναού!!

Νίκος Παπαχρήστος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου