Οδηγίες!!!

Επιλέξτε από το MENU δεξιά "Αναζήτηση" το θέμα που σας ενδιαφέρει και ανοίξτε τη σελίδα!!!! Στείλτε τις δικές σας Αγγελίες,Διαφημιστείτε,Προσβληθείτε !!!!!E-mail: gnpapa@otenet.gr

Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

Πολιτιστικά!!!!! Του Κουτρούλη ο γάμος στους Λογγάδες!!

Το Καλλιτεχνικό Σωματείο "ΟΙ ΑΘΕΡΑΠΕΥΤΟΙ",εδωσαν σήμερα 02/08/14 και ώρα 21.00 στη θέση πλατάνια ,την Θεατρική Παράσταση "ΤΟΥ ΚΟΥΤΡΟΥΛΗ Ο ΓΑΜΟΣ"
Ήταν μια φανταστική παράσταση,την οποία παρακολούθησαν εκατοντάδες Λογγαδιώτες αλλά και πολίτες από τα γύρω χωριά και τα Γιάννενα!!
Θέλω μέσα από αυτόν το χώρο να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια,τόσο στον δημιουργό,σκηνοθέτη και μουσικό κύριο Δημήτρη Παπά ,όσο και σε όλους τους ηθοποιούς για την καταπληκτική ερμηνεία !!!!!!
Αξίζουν την συμπαράσταση όλων μας αυτά τα Καλλιτεχνικά Σωματεία,που δίνουν αυτές τις παραστάσεις με χορηγία του Δήμου Ιωαννιτών,σε πολλά χωριά του Δήμου και χαρίζουν ψυχαγωγία σε όλους τους Επαρχιώτες,ειδικά αυτή την Εποχή που την έχουμε όλοι μεγάλη ανάγκη!!!
Να εκφράσω ακόμη τα συγχαρητήρια και τις ευχαριστίες στα παιδιά του Πολιτιστικού Συλλόγου Λογγάδων,για την βοήθεια που πρόσφεραν στον θίασο με την τοποθέτηση καθισμάτων στο χώρο της παράστασης και Ηλεκτρολογικές Διευκολύνσεις!!!!


Και λίγα λόγια για το έργο......
Η Κεντρική Θεατρική Σκηνή του Καλλιτεχνικού Σωματείου «Οι αθεράπευτοι» παρουσιάζει τη δικιά της εκδοχή του πασίγνωστου νεοελληνικού θεατρικού έργου «Του Κουτρούλη ο Γάμος». Ο ράφτης Μανώλης Κουτρούλης (Χρήστος Μπόσμος) ερωτεύεται την Ανθούσα (Αγγελική Φάτσιου), κόρη μεσοαστικής οικογένειας, που, με τη σειρά της, είναι ερωτευμένη με τον νεαρό Λεωνίδα (Δημήτρης Κήττας). Για να αποφύγει τον επίδοξο γαμπρό, χωρίς να εναντιωθεί στη θέληση του πατέρα της (Κωνσταντίνος Ρώσσης), η Ανθούσα βάζει ως όρο για τον γάμο, να γίνει ο αγράμματος Κουτρούλης υπουργός. Ο Κουτρούλης, με τη βοήθεια του πολυμήχανου υπηρέτη του (Θοδωρής Τσακτσίρας) αρχίζει την προεκλογική του εκστρατεία, χρησιμοποιεί όλα τα μέσα που του προτείνονται και φαίνεται να κατορθώνει αυτό που αρχικά έμοιαζε ακατόρθωτο!


Ο Αλέξανδρος Ρίζος Ραγκαβής γράφει τον Κουτρούλη το 1845, αλλά ο θεατής του 21ου αιώνα δε θα δυσκολευτεί να πειστεί ότι το έργο γράφτηκε σήμερα. Η κοινωνικο - πολιτική αυτή σάτιρα εκθέτει όλα τα κακώς κείμενα της ελληνικής πραγματικότητας, που συνοδεύουν τη νοοτροπία και το κράτος μας από την ίδρυσή του, μέχρι σήμερα. Αναξιοκρατία, ξενομανία, μιμητισμός, διαπλοκή, διαφθορά και εξαγορά συνειδήσεων, είναι μερικά μόνο από τα θέματα που θίγονται στην κωμωδία του Ραγκαβή, η διαχρονικότητα της οποίας προσδίδει, πια, και έναν τραγικό τόνο σε μια πραγματικότητα που δεν έχει “εν πολλοίς” αλλάξει μέχρι σήμερα.

Η διασκευή, η σκηνοθεσία, καθώς και η πρωτότυπη μουσική είναι του Δημήτρη Παπά






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου